Локомотив София стартира лятна подготовка за завръщането си в българския футболен елит след 6-годишна пауза. Старши треньорът Иван Колев изведе група от 23 играчи на първото занимание на клубния стадион в квартал "Надежда" .Специалистът има и двама нови помощници Светослав Петров и Йордан Господинов, който ще се занимава с подготовката на вратарите.
В тренировките се включиха седем нови играчи, като повечето от тях са на проби - Стойчо Атанасов (Арда), Християн Чипев (Царско село), Раел Лолала (Нефтохимик Бургас), Александър Любенов (Хебър Пазарджик), Христо Иванов (Септември Симитли), Стефан Гаврилов от (Септември София) и френският нападател Бени Нкололо от третодивизионния Конкарно. Голмайсторът на тима Светослав Диков у(аства в първото лятно занимание, въпреки че договорът му изтича в края на месеца.
 
"Повечето от новите са на проби. Надявам се да ни задоволят. Търсим най-доброто на всяка една позиция. Надявам се да сглобим един боеспособен отбор. Имаме и три момчета от школата, които са в отбора", коментира Колев.
 
 
"Железничарите" се разделиха с Божидар Митрев, Георги Бабалиев, Томислав Павлов, Деян Иванов и Николай Цветков, които през последната кампания помогната на тима да спечели второто място във Втора лига. Бразилците Матеус Дуарте и Педро Ферари също почти сигурно напускат. Двамата, които бяха ключови фигури в състава през миналия сезон, не започнаха подготовка с отбора.
 
Локомотив ще се готви в домашни условия, а на 22 юни стартира серията си от летни проверки срещу Септември (Симитли).