Спартак 1918 /Варна/ изхвърли Локомотив /София/ от турнира за Купата на България след успех пред собствена публика с 2:1. И двата гола за домакините вкара Мартин Паскалев.

Първото сериозно положение в мача бе за гостите в 3-та минута. След центриране отдясно топката достигна до Денислав Станчев в наказателното поле на домакините, но след удара му с глава топката излезе в аут. В 10-та минута Денислав Станчев опита удар по земя от около 12 метра по диагонал, но топката попадна в ръцете на вратаря на Спартак Християн Славов. В ответната атака пропуск за домакините от добра позиция направи Венцислав Гурков. В 30-та минута Георги Георгиев от домакините стреля мното опасно от дистанция, но за късмет на гостуващия тим топката премина на сантиметри встрани. В 34-та минута Спартак откри резултата. След центриране от фаул отляво по атаката на домакините от Венцислав Гурков Мартин Паскалев засече с глава топката неспасяемо във вратата на столичния тим за 1:0. Три минути по-късно съдията отсъди дузпа за гостите за нарушение на Мартин Минчев срещу Денислав Станчев, която Павел Петков реализира за 1:1.

В 47-та минута Тодор Траянов опита изстрел от около 20-тина метра, но топката премина над вратата на Спартак. В 50-та минута Георги Георгиев от домакините стреля от повече от 30 метра, но вратарят на гостите Цветомир Витков успя да избие топката. В 59-та минута вратарят на Спартак предотврати сигурен гол. След центриране от корнер Владимир Семерджиев засече топката с глава от 3-4 метра, но стражът на домакините показа отлична реакция и спаси. В 61-та минута Спартак отново поведе в резултата. След центриране от корнер Мартин Паскалев засече топката с глава и вкара втори гол за домакините. В 69-та минута Павел Петков стреля опасно от дистанция, но топката попадна в ръцете на вратаря на домакините Християн Славов. В 90+4 минута Красимир Милошев можеше да докара мача до продължения, но след удара му от 25 метра топката срещна страничната греда.

В първия кръг от надпреварата Спартак 1918 среща отбора на Арда.