Едва 90 минути футбол остава от този сезон на Втора лига, а те трябва да определят всичко! Защото преди последния кръг три отбора са замесени в борбата за първото място, което ще осигури на един от тях сбъдване на голямата мечта - място в Първа лига през другия сезон. За останалите ще остане шансът да се преборят чрез баражите.

А кои са въпросните отбори? Ботев Враца, Локомотив София и Царско село!

Врачани имат 61 точки и са с една повече от софийските си съперници. Именно това прави Ботев големият фаворит за първото място. Защото всичко зависи от тях. Задачата обаче няма да е лесна, защото в последния кръг Ботев е домакин на четвъртия Монтана, който загуби шансове за класиране, но пък е във възхитителна серия от девет победи и два хикса в последните си 11 двубоя.

Мачът, както и всички други от кръга, е от 17,15 часа и ще бъде излъчван пряко по DIEMA SPORT и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

Босът на Ботев Враца: Търсим промоцията на терена, а не по друг начин

Вторият Локо София гостува на Ботев Гълъбово и ще гони задължителен успех, хвърляйки поглед с надежда към Враца. А и второто място е важно, тъй като осигурява бараж с 13-ия в Първа лига (Пирин или Витоша Бистрица). Третият пък ще играе със загубилия от двойката Етър-Дунав Русе.

Президентът на Локо Сф: Очаквам бараж, а там няма да е лесно

Царско село е на въпросното трето място и приема Черноморец Балчик в последния кръг като за първата позиция тимът ще се надява на издънки и на Ботев Враца, и на Локо София.

Новият треньор на Царско село за първото място: Шансът е 1 процент

Интрига има и в дъното. Сигурни изпадащи са Марица, Созопол и Нефтохимик, но последният, който ще се раздели с Втора лига, не е известен. Той ще бъде определен в директен мач в Радомир между Струмска слава и Оборище Панагюрище.