Треньорът на Локомотив София Иван Колев бе доволен, че възпитаниците му не са подценили двубоя с Добруджа. "Столичните железничари" се наложиха с 3:0 над "жълто-зелените" в Добрич.

"Искам да благодаря на нашите футболисти. Поздравявам играчите, че не загубиха концентрацията си. Футболистите играха силно и се представиха добре и в двете фази на играта, а това е най-важното. Не искам да мисля за миналите мачове. Искам да се фокусирам върху бъдещето, защото сега всички отбори ще играят на максимума срещу нас, защото сме на върха в класирането.

"Отлична работа на целия отбор, както и на вратаря днес. Много сериозна работа в защита свършиха и халфовете, и нападателите", заяви Колев.

От своя страна вратарят на Локомотив София Ивайло Василев сподели, че двубоят е бил много тежък за тима му,

"Беше доста трудно. Времето беше топло. Знаехме, че Добруджа имат проблеми със заразени от коронавирус футболисти. Бяхме наясно, че ще има млади играчи, които ще дадат всичко от себе си и ще бъдат максимално мотивирани, за да се докажат. Важното е, че победихме", сподели Василев.

"Дузпата? Късмет. Хванах ъгъла на Ивайло Лазаров. Просто хваната дузпа. Нищо кой знае какво не съм направил. Държахме инициативата от първата минута. Те бяха притеснени в началото, но после се окопитиха и създадоха няколко положение. Във Втора лига се играе агресивно във всеки мача. Така беше и сега. Работим много върху защитата. Това е нещо, върху което работим от дълго време. Защита започва от нападението и работим здраво. Още миналата година имахме 13-14 сухи мрежи от 21 кръга преди пандемията. Тези неща показват, че отдавна работим добре в защита. Пак казвам, че във Втора лига се играе агресивно. Вече се дават повече мачове по телевизията, момчетата искат да се докажат", коментира Василев.