Собственикът на Локомотив Сф Иван Василев потвърди пред Gong.bg, че е назначил Ангел Колев за старши треньор на отбора.

На въпроса дали смята преговорите с потенциалния италиански купувач на клуба за приключени, той отвърна: "Не, това е отворен процес. Ако не е италианецът, то може някой друг да заповяда. Но лично аз вече не се надявам на вести от Италия...А и нямаме време да се бавим повече. Ние не сме и спирали да работим по селекцията."

А после Василев добави: "Чета, че много хора ни напускали. Искам да кажа, че това твърдение не е точно. С когото сме пожелали да разговаряме да остане в клуба, сме получили положителен отговор. Ето, с Емил Виячки и Владислав Романов имаме такива договорки. С тях сме се разбрали, че ще ги пуснем, ако получат оферти от чужбина, няма да им пречим, иначе остават в Локомотив. На всички останали, които няма да останат - благодаря за всичко, благодаря за съвместната ни работа. Но на повечето от тях договорите изтекоха, с други пък разтрогнахме. Няма да останат Бранеков, Александров, Том, на когото аз платих операцията преди да си замине за Бразилия. Овен това Николай Цветков-Демона, Андрея Ефремов, Стоян Предев, Иво Иванов, Кристиян Кацарев. От тези, които бяха преотстъпени при нас и се завърнаха по клубовете си, искаме отново Илия Димитров от Левски и Владимир Семерджиев от Славия. Искаме също от Левски Александър Любенов, който пазеше на вратата при нас по-миналия сезон. Искаме да подмладим отбора, а и да налагаме вече локомотивското. Затова ще заложим и на наши юноши като Красимир Милошев, например, като Марио Петков, който също е наш юноша, добър вратар имаме в школата", сподели Иван Василев.

"Освен млади момчета от България, ще вземем и млади футболисти от чужбина. Вече имаме яснота за трима - халфове от Сърбия и Гърция, както и централен нападател от Бразилия. Всички те са с европейски паспорти. Освен това на проби ще пристигне и хърватско крило.  Взимаме още младия нападател от Септември Йордан Тодоров, от Полша при нас идва защитникът Ангел Грънчов."

"Така че  ще сглобим отбор отново. Локомотив Сф винаги се е справял. Миналото лято, доколкото си спомням, ни брояха за изпадане, а в крайна сметка останахме на 5 секунди от Първа лига", завърши Иван Василев.